Afbeelding met tekening

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

 

Hombeeks-Leestse stamlijn  - Ivan Lauwens, Sint-Katelijne-Waver

image004.jpgIvan Lauwens image003.jpg werd geboren op 27 juli 1960 in Soest (Duitsland) als zoon van Willem Lauwens StamboomLaurentii.jpg en Georgette Van Praet. Hij bleef ongehuwd en overleed in tragische omstandigheden op 25 november 1996 in Duffel, op 36-jarige leeftijd.

 

Ouderlijk gezin:  Gezin Lauwens-Van Praet, Sint-Katelijne-Waver

 

Afstammelingen: geen

 

Ivan Lauwens werd net als zijn jongere broer Patrik geboren in de Bondsrepubliek Duitsland, als zoon van een Belgisch beroepsmilitair. Het ouderlijk gezin woonde achtereenvolgens in Duitsland, in Brussel, Antwerpen1, Beringen, Rumst en Sint-Katelijne-Waver. Ivan ging naar de lagere school en het eerste middelbaar in de Latijnse in het Sint-Jozefscollege in Beringen, deed 2 jaar Latijnse in het Onze-Lieve-image012.jpgVrouwecollege in Boom, vervolgens 3 jaar Latijns-Wiskunde in het Scheppersinstituut van Mechelen.

 

Hij volgde de film-en televisieschool RITS in Brussel, en secretariaat moderne talen aan het Ham Instituut in Mechelen. Hij woonde thuis in bij zijn ouders en werkte ondermeer bij IBM, bij de Kredietbank en voor de Gezinsbond in Brussel.

 

Ivan was als kind bij de scouts in Beringen, was na de verhuis naar Sint-Katelijne-Waver actief als vrijwilliger bij verschillende verenigingen in het Mechelse en bij de vrije radio2 in Sint-Katelijne-Waver. Hij was een verdienstelijk amateurfilmer. Hij won prijzen met scenario's en publiceerde kortverhalen, voornamelijk Science Fiction3, en gedichten.

 

Afbeelding: een gedicht van Ivan Lauwens4

 

Ivan Lauwens overleed in het Sint-Maartensziekenhuis in Duffel op 25 november 1996, vijf maanden na het overlijden van zijn vader Willem Lauwens.

 

 

 

 

 

 

image018.jpgimage020.jpg

Ivan Lauwens in 1964 en in 1972.

image012.jpg Ivan met broers Denis, Rafael en zus Chantal in Sint-Katelijne-Waver in 1987.

image006.jpg

Ivan was een fervent film-, theater- en filmmuziek liefhebber.

image017.jpg

Rafael, Ivan, Willem, Denis en Patrik Lauwens in 1965 in Beringen.

 

image019.jpgHet gezin Lauwens-Van Praet in 1984 in sint-Katelijne-Waver met van links naar rechts: Denis, Rafael, Willem, Marie-Chantall, Georgette Van Praet, Ivan en Patrik.

 

 

Genealogie Laurentii

Numquam solus incedes

 

 

Inhoud

Blog

Documenten

Foto's

Gezinnen

Stamboom

Startpagina

Thematisch

Verhalen

Verwante families

 

 

 

Voetnoten

 

1 Tijdens de opleiding van Willem Lauwens bij de Rijkswacht.

2 Radio Carina in Sint-Katelijne-Waver

3 o.m. Edipsa, Gesloten circel, Illona op de heuvel, Kinderen, Lift, Telefoon

4 Met dank aan Lut Lauwens (privé collectie)

 

image013.jpg

Alle afbeeldingen uit privé collectie

(c) laurentii.be